Huishoudelijk Regelement

Dit is het reglement van , april 2014.

Een heel aantal zaken zijn niet meer van toepassing na de overname van Fletcher.

Binnenkort worden er wijzigingen voorstellen gedaan aan de leden.

 


Huishoudelijk Reglement van Bungalowpark De Eese te De Bult (gemeente Steenwijkerland).

Art 1. Het Huishoudelijke Reglement dient ter bevordering van een goede gang van zaken op het bungalowpark De Eese (hierna genoemd het Park) en kan door de ledenvergadering van de Vereniging Parkvoorzieningen De Eese (hierna genoemd VPE) worden gewijzigd waarvoor een normale meerderheid van stemmen is vereist. Het Huishoudelijke Regelement is van toepassing op alle leden.

De statuten van de VPE hebben voorrang op de bepalingen in het huishoudelijke Reglement.

Er wordt vanuit gegaan dat ook niet leden, die een bungalow in gebruik of bezit hebben, zich zullen houden aan de bepalingen van de Huishoudelijk Reglement.

Art 2. Op de parkeerplaatsen die over het terrein verspreid liggen mogen in principe alleen personenauto’s met een maximale asdruk van 2.500 kg geparkeerd worden. Elke bungalow heeft recht op 1 parkeerplaats, behoudens in die gevallen waarbij in het verleden bij notariële akte is bepaald dat er recht op 2 parkeerplaatsen bestaat. Het parkeren op eigen terrein is toegestaan, maar wordt niet aangeraden. Indien er op eigen terrein wordt geparkeerd dient deze parkeerplaats zodanig te zijn ingericht met bestrating en groen, dat er een geheel blijft bestaan met de rest van het park, een en ander ter goedkeuring van het bestuur.

Het parkeren op andere plaatsen is ten strengste verboden, mede uit het oogpunt van bereikbaarheid bij calamiteiten. Indien hiervan wordt afgeweken is het risico van het gedwongen verwijderd worden bij calamiteiten geheel voor rekening van de betreffende bungaloweigenaar c.q. – gebruiker.

Andere voertuigen, aanhangers, boten, caravans en andere objecten mogen slechts voor een beperkte duur van maximaal drie dagen op de parkeerplaatsen geparkeerd worden.

Voor een aanhanger is deze termijn: maximaal 1 week.

Het bestuur kan leden c.q. eigenaren die zich niet aan bovenstaande bepalingen houden een boete opleggen van € 100 per voertuig c.q. object per week. Bij voortdurende overtredingen kan het bestuur het desbetreffende voertuig c.q. object op kosten van het betreffende lid c.q. eigenaar laten verwijderen.

De paden op het Park mogen slechts met toestemming van het bestuur worden bereden door vrachtwagens. Aangebrachte schade aan wegen en beplanting is voor rekening en risico van het lid c.q. eigenaar die deze vrachtwagen heeft besteld.

Art 3. Tussen 22.00 uur en 08.30 uur is het niet toegestaan een zodanig geluid te (laten) produceren dat voor overige bewoners of gebruikers hinder kan opleveren. Buiten deze genoemde uren is het veroorzaken van geluidsoverlast boven de 60 decibel niet toegestaan.

Bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, waaronder ook aan de groenvoorziening, mag hiervan voor beperkte duur worden afgeweken.

Art 4. De maximum snelheid voor motorvoertuigen en alle overige transportmiddelen is 5 km/per uur. Brommers en scooters zijn niet toegestaan, anders dan om te komen en gaan van en naar de bungalows. Het bestuur kan een uitzondering maken voor een bepaalde periode.

Art 5. Huisdieren dienen altijd te zijn aangelijnd c.q. opgehokt. Zij dienen te worden uitgelaten c.q. hun behoeften te doen buiten het Park. Indien het huisdier onverhoopt zijn behoefte toch op het Park doet is de eigenaar verplicht dit onverwijld op te ruimen. Huisdieren die ernstige overlast veroorzaken kunnen van het Park worden verwijderd. Het bestuur deelt dit aan de betreffende eigenaar mee, die dan gehouden is het huisdier binnen drie werkdagen te verwijderen.

Art 6. Afval dient te worden gedeponeerd in de daarvoor geplaatste vuilcontainers, waarbij glas en papier gescheiden dient te worden, daarvoor zijn afzonderlijke vuilcontainers c.q. glasbakken geplaatst. Het deponeren van afval naast de containers is niet toegestaan. Chemisch afval en asbest mogen niet worden gedeponeerd in de vuilcontainers en dient door de eigenaar zelf te worden ingeleverd op het depot van de ROVA in Steenwijk. Snoeihout en tuinafval dat door de eigenaar zelf uit de tuin wordt verwijderd, mag op de daarvoor ingerichte composthoop worden gedeponeerd, hieronder vallen niet: stobben en takken dikker dan 10 cm.

Het is niet toegestaan afval van buiten het Park binnen het Park te brengen. Overtreding van dit verbod wordt bestraft met een boete van € 250.– per overtreding.

Art 7. Het gebruik van het (hotel) zwembad, tennisbaan en speeltoestellen op het Park is voor risico van de gebruiker. Het gebruik van het (hotel)zwembad is alleen toegestaan op het vertoon van de Zwempas. Het gebruik van de tennisbaan dient vooraf gereserveerd te worden bij de receptie van het Hotel. De bij het (hotel)zwembad en tennisbaan aangegeven instructies dienen onverwijld en onverkort te worden nageleefd onder straffe van ontzegging van het gebruik.

Art 8. Alle door het bestuur in het belang van het park aangegeven aanwijzingen dienen (na goedkeuring door de ledenvergadering) te worden opgevolgd.

Art 9. De VPE levert de navolgende diensten aan haar leden en gebruikers van de bungalows:

  1. Electra, behoudens de bungalows die een eigen aansluiting hebben
  2. Water
  3. Centrale antenne inrichting (Ziggo)
  4. Collectieve vuilafvoerfaciliteiten voor huishoudelijk afval, papier en glas
  5. Centrumvoorzieningen bestaande uit: gebruik (hotel)zwembad, gebruik tennisbanen, gebruik parkeerplaatsen, een en ander conform de bepalingen in de betreffende koopcontracten, c.q. de overeenkomsten die zijn aangegaan met Van Oord Beheer BV
  6. Onderhoud van wegen en paden
  7. Onderhoud van algemeen groen
  8. Het beheer van het aanwezige onderhoudsreservefonds, bestemd voor: wegen, leidingen en aansluitingen.
  9. Verlichting van paden en parkeerplaatsen
  10. Gladheidbestrijding bij ernstige sneeuwval en gladheid

De leden zijn verplicht de hieraan verbonden kosten voor hun rekening te nemen, waarbij het bepaalde in de statuten richtinggevend is. Hoewel Hampshire hotel De Eese c.q. de exploitant van het hotel geen gebruiker is van een bungalow, is zij wel lid van de VPE en uit dien hoofde ook gebonden aan de bepalingen in de statuten en aan dit Huishoudelijke Reglement. Ditzelfde geldt ook voor Van Oord Beheer BV in de hoedanigheid van eigenaar van het park.

2 Regels betreffende de uitwerking van de statuten.

Art 10. Het is niet toegestaan in of vanuit een bungalow en/of erf op het Park een bedrijf of beroep uit te oefenen. Het ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel op een adres op het Park c.q. het adverteren vanaf dat adres is voor het bestuur voldoende voor het aanwezig zijn van een bedrijf op het Park. Het bestuur kan hiervoor een boete opleggen van € 50 per week. Het bestuur kan in uitzonderingsgevallen van dit verbod ontheffing verlenen, achter alleen met toestemming van de ledenvergadering.

Art 11. Bij veranderingen aan de bungalow of het plaatsen van bouwwerken c.q. schuttingen wordt ervan uitgegaan dat deze in overeenstemming zijn met het recreatieve karakter van het park. Het plaatsen van een schotelantenne is niet toegestaan. Wanneer na een interne verbouwing het afval bij de containers wordt geplaatst is hiervoor een vergoeding verschuldigd van € 100 per dag. Indien de bungalow uitwendig wordt verbouwd dient de eigenaar zelf voor een afvalcontainer te zorgen, die dan op zijn kosten wordt aan- en afgevoerd. Elke verbouwing dient 1 maand van te voren te worden gemeld aan het bestuur.

Art 12. Uitbreidingen aan de bestaande bungalows en bouw van nieuwe bergingen zijn alleen toegestaan als deze aansluiten bij het karakter van het Park, een en ander ter beoordeling van het bestuur. Tevens moet de bungaloweigenaar voor elke uitbreiding een bouwvergunning aanvragen of een melding tot bouwvoornemen doen bij de gemeente Steenwijkerland.

Art 13. Overtredingen van artikel 11 en 12 kan door het bestuur worden beboet met een boete van € 100 per maand.

Art 14. Elke eigenaar van een bungalow dient zorg te dragen voor een net aanzien van de buitenzijde van de bungalow met bijbehorend erf. Op het erf mag geen materiaal, hout, apparaten dan wel andere zaken worden opgeslagen. In de tuin mag in principe alleen tuinmeubilair en tuinattributen staan. Opslag van openhaardhout is toegestaan, mits dit op een nette wijze gebeurt.

Ook de inrichting van de tuinen dient aan te sluiten bij het karakter van het Park. Daarbij is het plaatsen van schuttingen niet toegestaan. De beplanting dient het karakter te hebben van een bosplantsoen, waardoor het Park de uitstraling blijft behouden die het oorspronkelijk had.

De beplanting (heggen) moet elk jaar zodanig worden gesnoeid dat de volgende maximale hoogten in acht worden genomen:

1,8 meter tussen de bungalows

1,5 meter grenzend aan paden en wegen op het Park

1,5 meter grenzend aan de parkeerplaatsen

De breedte van de beplanting c.q. hagen dient zodanig te zijn dat er geen overlast ontstaat voor wegen en de openbare groenstroken.

Art 15. Betalingen van de maandtermijnen en afrekeningen van alle bedragen zoals deze door de ledenvergadering worden vastgesteld dienen te geschieden binnen de daarop vermelde termijn. De voorschotbedragen dienen uiterlijk per de 25e van elke maand betaald te zijn, de afrekening binnen 10 dagen na factuurdatum. Bij het niet nakomen van de betalingsverplichtingen worden administratiekosten in rekening gebracht van € 10 per maand of een gedeelte daarvan. Tevens wordt de wettelijke rente in rekening gebracht.

Eventuele gerechtelijke incassokosten komen geheel voor rekening van de betreffende eigenaar/gebruiker

Art 16. Leden, tegen wie een incassoprocedure moet worden gevoerd, kunnen geen deel uitmaken van het bestuur. Als er een incassoprocedure moet worden gevoerd tegen een zittend bestuurslid, dan zal dit bestuurslidmaatschap gedurende de procedure worden opgeschort.

Art 17. Elke bungaloweigenaar dient bij het hotel zijn contactadres te registeren zodat het hotel bij onverhoopte calamiteiten de betreffende eigenaar kan informeren. Het verdient aanbeveling om bij langdurige verhuur de naam van de huurder bij het hotel te registeren; dit is mede van belang bij de controle op het gebruik van de centrumvoorzieningen.

Art 18. Permanente bewoning van de bungalows is niet toegestaan. Een uitzondering hierop geldt voor de bewoners die van de gemeente een gedoogvergunning hebben gekregen omdat ze al op 1 oktober 2003 in deze bungalow woonden. Verdere uitbreiding van permanente bewoning is verboden. Dit verbod eindigt zodra er van overheidswege besloten wordt dat permanente bewoning is toegestaan.

Art 19. Het lid c.q. gebruiker die zijn bungalow verkoopt wordt geacht alle bepalingen uit hoofde van de statuten van de VPE en dit huishoudelijk Reglement kenbaar te maken aan de koper van zijn bungalow. Hij is gehouden de verkoop van de bungalow aan het bestuur van de VPE door te geven onder vermelding van de personalia van de koper

  1. Overige bepalingen:

Art 20. Indien gewenst kunnen de bungaloweigenaren gebruik maken van een postbus in de hal van het hotel. De voor hen bestemde post zal door de Receptie van het hotel in de postbus worden gedeponeerd. Het hotel zal daarvoor kosten in rekening brengen. Het plaatsen van buitenbrievenbussen wordt als ongewenst ervaren. Indien en zodra overgegaan wordt tot het plaatsen van een brievenbuskast voor alle bungaloweigenaren is daarvoor geen vergoeding vereist. Van de bungaloweigenaren wordt dan wel verwacht dat de buitenbussen aan de Duivenslaagte verwijderd worden.

Art 21. Bij open vuur bij uw bungalow en het gebruik van vuurkorven zullen de aanwijzingen van de Gemeente Steenwijkerland worden opgevolgd. Het gebruik van een electrische barbecue is wel toegestaan.

Het afsteken van vuurwerk op het terrein is verboden. Rondom de jaarwisseling kan hiervoor een aangegeven plek worden benut. Doel: het beperken van overlast en voorkomen van brand als gevolg van het met lucifers en/of rotjes spelende jeugd in en tussen de bosjes).

Art 22. Hampshire Hotel De Eese c.q. de exploitant van het hotel kan een aantal diensten aanbieden zoals: broodservice, fietsenverhuur, linnenverhuur, zaalverhuur, wasserette en bar/restaurant. Bungaloweigenaren hebben een relatiepas gekregen waardoor zij 15% korting krijgen op bepaalde diensten. Verdere afspraken ter zake dienen de leden zelf met het hotel te maken.

Art 23. Hampshire hotel De Eese heeft een eigen technische dienst, die zonodig ingeschakeld kan worden bij het verhelpen van kleine storingen en klein onderhoud van uw bungalow. Het hotel zal daarvoor een vergoeding in rekening brengen bij de betreffende bungaloweigenaar.

Art 24. Receptie en nachtportier. Het hotel is van 07.00 – 23.00 uur bereikbaar voor vragen en bij calamiteiten. Mochten de diensten van het hotel nodig zijn, dan zullen de eventuele kosten aan u worden doorberekend.

Het verdient aanbeveling dat elke bungaloweigenaar op een goed zichtbare en voor een ieder bereikbare plaats in de bungalow een lijst ophangt met de relevante telefoonnummers

van de hulpdiensten.

Art 25. Elke bungaloweigenaar zal zich gedragen als een goed huisvader, d.w.z. hij zal rekening houden met het belang van het park, o.a. bij de keuze van de kleur van het buitenschilderwerk, het plaatsen van verkoop/verhuuraankondigingen etc., zodanig dat de aanblik van het park niet verstoord wordt.

Art 26. In gevallen waarin de statuten en dit Huishoudelijke Reglement niet voorzien, beslist het bestuur.

 

Aldus opgemaakt en vastgesteld te De Bult, april 2014.